27-03-07

Verplichte rust (opnieuw)

Verdorie. Ik heb er teveel van genoten. Ik heb weer last van mijn scheenbenen. Waarschijnlijk scheenbeenvliesontsteking. Weer rusten dus... Het begint mij echt de keel uit te hangen. Ik heb nochtans rustig opgebouwd en niet teveel in één keer gelopen. De volgende keer als ik weer kan starten, zal ik enkel op zachte ondergrond lopen. Als ik er dan weer last van krijg, dan ga ik naar een sportdokter. Ondertussen ga ik vanaf volgende week proberen of het mogelijk is om te fietsen en te zwemmen om mijn conditie op peil te houden.
Sven R. vertelde me dat twee mensen die hij kende geopereerd zijn van chronische scheenbeenvliesontstekingen. Ik heb er wat over opgezocht op internet. Blijkbaar is het een operatie die geen resultaat garandeert, hoewel de meesten die het gehad hebben er wel tevreden van zijn.

Kristof VL is ondertussen volop bezig met zijn maraton, die steeds dichterbij komt (nog drie weken...)

De hoge hartslag van vorige week was geen toeval: ik was 's avonds en vooral 's anderendaags ziek, maar net niet ziek genoeg om niet te gaan werken, hoewel ik het mij vooral dinsdagmorgen erg beklaagde dat ik gaan werken was: ik voelde me slap en had braakneigingen, hoewel ik 's morgens niets had binnen gekregen.

Song of the day: ik heb vandaag het artikel in Humo van enkele weken geleden gelezen over de moord in Binche en ik moest denken aan Strange Fruit van Nina Simone. Keihard, maar jammer genoeg nog steeds soms realiteit.

19-03-07

Hoge hartslag

Vandaag opnieuw met veel plezier gaan lopen. Goed voor lichaam én geest...
Opnieuw rustig aan vandaag. Zaterdag nog gevoetbald, dus... (4-3 verloren tegen De Kilo, grrrrr). Ik loop ook al een tijdje met een hardnekkige verkoudheid en de bijhorende vermoeidheid.

Vandaar ook misschien dat mijn hartslag vandaag wat aan de hoge kant lag, want voor de rest heb ik niet echt last gehad. Ik had zin om nog wat meer te lopen, maar heb uit voorzorg mij echt ingehouden.
Concreet: 1' (2x), 2', 3', 4' (2x), 5', alles samen dus 20 minuutjes, met telkens 1' recuperatie. 3,9 kilometer gelopen, gemiddelde hartslag: 159 (beetje hoog, zoals gezegd), maximum hartslag 179 (heel hoog), 497 calorieën verbruikt en gemiddeld 8,6 gelopen (inclusief de 7 minuten wandelpauzes, dus mijn loopsnelheid zal wel boven de 9km/u hebben gelegen). Ik moet dringend nog eens beter leren werken met die hartslagmeter. Het is een hele computer, en ik begrijp er nog niet de helft van.

Kristof VL is dit weekend een halve marathon gaan lopen in Sluis. Hij liep 1u44, een mooie tijd. Je kunt zijn loopavonturen hier volgen. Nog minder dan een maand te gaan voor zijn marathon!

Ruth is vorige week ook weer goed gestart en verlegt voortdurend haar limieten. Soms zonder dat ze het zelf doorheeft...

Vandaag heb ik al drie maal naar de eerste cd van Norah Jones geluisterd terwijl ik toetsen verbeterde. Vandaar: song of the day: de titelsong: Come away with me (hier in een live-versie voor BBC2). Enjoy it!

14-03-07

minder goed, maar LEUK !!

Opnieuw kunnen lopen vandaag. Moeten lopen. Was suf en uitgeput voor ik ging, waardoor ik het ook uitstelde. Nu oppietoppie. Running, the best drug a man can get.

Vandaag heb ik, in tegenstelling tot eergisteren met de foodpod en hartslagmeter gelopen. Ik heb niet veel gelopen omdat ik niet wil forceren en omdat het vandaag wat moeilijker ging: 4x2 minuten, 3x3 minuten en 2x1 minuut cooling down (telkens met 1 minuut rust tussendoor). Samen dus 19 minuten. Niet zoveel, maar dat doet er echt niet toe. Momenteel geniet ik vooral dat ik weer überhaupt kan lopen.

Misschien ging het vandaag ook wat moeilijker omdat er blijkbaar erg veel stofdeeltjes in de lucht zitten. Vandaar een primeur: 90 op de autostrades rond Gent, Brussel en Antwerpen. Ik ben al sinds ik kind ben gevoelig aan stofdeeltjes en ozon in de lucht.

 

Gegevens van vandaag: maximum hartslag: 169, gemiddelde 153, gemiddelde snelheid 9,4 (tamelijk op het gemak dus), maximum 14,5 (was op het einde, dus da's goed, vooral omdat ik het gelopen heb zonder het te beseffen, was niet dat ik nog eens wou versnellen), 381 calorieën in totaal verbruikt, 3,26 km gelopen.

 

Let's roll on...

 

Song of the day: Gabriel Rios, Broadday light (vandaag de cd gekocht in Media Markt en het was de perfecte soundtrack op deze zonnige dag)

19:48 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, gegevens, song of the day |  Facebook |

12-03-07

Here comes the summer sun...

... en met die summer sun van vandaag (19°C) was het blessureleed ook eindelijk genoeg onder controle om nog eens te kunnen gaan lopen. Ik heb erg veel werk (examens opstellen) en wou de microbe eerst nog bedwingen, maar het is (gelukkig!) niet gelukt.

 

Voor de eerste keer in lange tijd nog eens kunnen lopen dus. Ik ben gewoon vertrokken zonder echt plan, behalve dan om niet te forceren. Het ging behoorlijk vlot na zo'n lange tijd. Ik heb 7x2 minuten gelopen (met telkens een minuut recuperatie tussendoor), dan 6 minuten aan een stuk, 1 minuut rust en dan 3x1 minuut (cooling down). Alles samen toch goed voor 23 minuten, wat gezien de omstandigheden een groot succes is.

 

Verder ook alleen maar goei nieuws: ik heb vanmiddag van Ruth twee mooie rozen gekregen, ik heb vandaag ontdekt dat A.F.Th. Van der Heijden, mijn lievelingsschrijver, een nieuw boek heeft uitgebracht van maar liefst 1051 bladzijden (getiteld "Het Schervengericht") en vooral: die heerlijke zon vandaag! (Ruth was ook bijzonder inspirerend in haar enthousiasme over het weer, thanx for being you)

 

Woensdag wil ik de tweede keer gaan lopen.

 

Song of the day: Are you the one (that I've been waiting for)? van Nick Cave and the Bad Seeds (voor mij het beste van de vele uitstekende Cave-songs)

19:47 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, ruth, song of the day |  Facebook |